Rosa Open Arms
authentiekhovenier

Onlangs hebben wij een workshop van Joost Hut gehad over ergonomisch tuinieren. Iets waar veel mensen niet altijd bij stil staan maar waar we allemaal mee te maken hebben. We klagen allemaal wel eens over pijntjes omdat we te lang, te zwaar, te veel in onze tuin bezig waren.
Joost heeft waardevolle tips gegeven over hoe we ons werk wat makkelijker kunnen uitvoeren en bracht ook allerlei materialen mee die het werk vereenvoudigen. Echte eye-openers. En we konden ook alles uitproberen.
Een aanrader voor iedereen die het tuinwerk nog jaren met plezier wil volhouden.
namens G&B Utrecht, Helma Koot

Reageer

Groei en Bloei afdeling Utrecht17-09-2021 13:57

Met twee tuinclubs uit Amersfoort hadden we een lezing over de bodem van Joost Hut. Met veel deskundigheid en bevlogenheid vertelde Joost over het bodemleven, over wat je wel en niet moet doen en hoe je meewerkt aan een gezonde biotoop in de tuin. Het verhaal werd ondersteund door duidelijke plaatjes. Bijvoorbeeld het verschil van wortels in gezonde grond en slechte grond. Velen dachten van te voren "Zal ik wel gaan, wat moet ik met zo'n verhaal over de bodem...", maar men was wild enthousiast Velen keerden naar huis met een pakje Symbivit. Daar zitten mycroohiza in die de planten helpen bij aanplanten met de groei, èn we hoeven niet meer te spitten!!!!

Reageer

Beline Geertsema12-02-2020 15:46

Joost is een bezield vakman met een indrukwekkend arsenaal aan kennis van planten, struiken, bomen en wat wáár het best tot uiting komt in kleur, hoogte, verhouding met andere planten, struiken etc. en bloeitijden. Wij hebben altijd veel aan zijn adviezen en suggesties. Zeker ook omdat die vaak zulke bijzondere plantsoorten betreffen. Daarbij komt dat Joost buitengewoon efficiënt en snel werkt en wij hem erg prettig in de omgang vinden.

Reageer

Hans en Monique Bouma, Soest26-02-2016 16:53

Prachtig artikel in de G&B! Ik heb helaas geen bos en schaduw maar je zou er bijna een bos voor aanleggen! Duidelijke taal en mooie uitvoering!
Ik hheb Pius mogen ontmoeten op Groot Groen en hij heeft me overtuigd over het gebruik van de producten. Ook om de buxus ziektes tegen te gaan!
Wordt het per zak verkocht of kan je het ook in bigbags laten aanvoeren? Of losgestort desnoods! Daar hebben we het niet over gehad....

Mag ik je vragen om met G&B Hilversum contact op te nemen? Zij organiseren voor de derde maal Stoer in de Schaduw. Misschien om jouw werk te promoten??

Met vriendelijke groet,
Liesbeth Lamme

Reageer

Liesbeth Lamme22-01-2015 11:32

Hoi Joost,
Mooie website hoor, ziet er profecioneel uit en geeft goed aan hoe jij je werk doet.
Mijn appelboom ziet er weer goed uit, hopelijk geeft hij weer veel appels dit jaar.
Het was weer fijn dat je langs kwam en we weer even hebben kunnen bijkletsen.
Groeten,
Lidy

Reageer

Lidy03-02-2014 15:04

Ha Joost, wat een geweldige website en wat maak je mooie tuinen zeg. Geweldig!

Groeten,
Betty

Reageer

Betty Frankemölle29-08-2013 14:24

Een deel van onze tuin is nog niet ingericht, een strook langs de taxushaag van zo`n 10 x 5 m , half onder de beuken, hoe moet je dat inrichten?. Dan is het fijn dat een beroep op het aanbod van hovenier Joost Hut kunt doen , die voor de afdeling Baarn van Groei en Bloei ,10 uur op jaarbasis gratis advies voor leden beschikbaar stelt.Hij is de man van eenvoudige natuurlijke concepten die passen in een harmonisch geheel. Zijn advies sloot aan bij de structuur van twee oude palen uit de stal( drie meter hoog) die aan de rand van de tuin staan. Vijf nieuwe kastanjepalen erbij plaatsen langs de taxushaag en de vrijgemaakte grond inzaaien met een schaduwmengsel. Rond de palen klimrozen en andere klimmers en het is klaar. 

Reageer

Harm_jan Luth20-01-2012 18:47

hoi. joost, ik vond het erg leerzaam en was zeer verbaasd over je grote
kennis van onze plantenwereld en je liefde om daarin te werken.
                        groetjes gerda

Reageer

gerda rameckers15-03-2010 12:19

dag Joost,
Wat een prachtige duidelijke site!!
je beschrijft het precies zoals jij te werk gaat, duidelijk en met veel respect en aandacht. 
Je werkt al zo'n 20 jaar voor ons en altijd zijn we tevreden en genieten we weer van alles wat de tuin ons ieder jaar geeft. 
Hopelijk nog vele jaren plezier met elkaar en de natuur...
Cilia en Bob

Reageer

cilia van Delft09-02-2010 12:14

Joost. Keurige open website met een heldere opzet. Je geeft aan dat je met Plant Health Care producten werkt bij de aanleg en het onderhoud van tuinen in je rubriek "specialisatie" Maar de mycorrhiza's en bodemverbeteraars van Plant Health Care verdienen echt ook een vermelding in de rubriek "Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen" Denk eens aan een tuin die veel minder bemesting behoeft en gebruik van kunstmest volstrekt overbodig maakt. Bedenk dat het beregenen vrijwel tot het verleden behoort, terwijl de planten toch mooier groeien en langer bloeien dan je klanten ooit gezien hebben. Om nog maar te zwijgen van de vastlegging van koolstofdioxide in de bodem door de mycorrhiza's en andere organismen. Stel je eens voor dat het gras minder vaak gemaaid en bemest hoeft te worden en mooier blijft dan elk ander gazon. Verwijs je klanten ook eens naar de onvoorstelbare hoeveelheid filmpjes op youtube. com onder de noemer "mycorrhiza" of "Biovin" Ik wens je veel succes in je streven om authentieke tuinen te maken. Aan jou hoeft niet te worden uitgelegd dat elke mooie tuin alleen maar kan groeien op een gezonde en levende grond.
Hartelijke Groet.
Pius Floris   www.planthealthcare.com

Reageer

Pius Floris05-02-2010 15:51

1   |   2      »      
Reactieformulier

Reactieformulier