Rosa Open Arms
authentiekhovenier
 

Grasonderhoud

Gras onderhoud

Na veel vragen over gras heb ik een grasprogramma ontwikkeld. Hierbij maak ik gebruik van methode`s van golf, landbouw en het hoveniersambacht. Altijd wel vanuit de basis -de staat van de bodem - het liefst na bodemanalyse om gericht te kunnen handelen.

 

Afhankelijk van de bodemstorende lagen, verslemping is het goed om in het voorjaar niet te vroeg i.v.m. bodemtemperatuur- te verticulteren.

Vervolgens is het mogelijk zomers en/of in het najaar te beluchten met een prikrol, Zo komt er meer lucht in de toplaag en betere doorworteling en afwatering. 

Bemesten 3 tot 6 keer-afhankelijk van bemestingsadvies en grondsoort. Bij een uitgebalanceerd grasverzorgingsprogramma is het mogelijk hiermee een fraaie grasmat te krijgen. Regelmatig maaien, 1 x per week houdt het gazon in goede staat .

Ongewenste kruiden zijn signalen voor de bodemgesteldheid en zijn d.m.v.  het bovengenoemde programma bij te stellen, maar een totaal onkruidvrij gazon is bijna niet haalbaar .

De benodigde machines hiervoor bezit ik, een grasmaaier-op accu en motorisch, verticuteermachine met veerpennen, vaste messen of klepels en twee prikrollen om de toplaag te beluchten en voor te bereiden om door te zaaien, gazonwals en sleepnet.