Rosa Open Arms
authentiekhovenier
 

Ecologisch Hovenier

De hovenier die zich voor u en uw ecologische voetafdruk volledig inzet om zijn werkzaamheden zo geluids- en emissiearm mogelijk uit te voeren.

 

Ik ben reeds 30 jaar actief als authentiek- kennis-ecologisch hovenier in Baarn en omstreken, vooral voor de groene aspecten in het hoveniersvak waarbij, Henk Gerritsen van de Priona tuinen, Hans Kramer, kwekerij de Hessenhof, Louis le Roy, Arie Koster, Ger Londo, en vele anderen, als voorbeeld en inspiratie dienen vanwege hun enorme vakkennis en liefde voor ons ambacht en de natuur.

In tegenstelling tot de geplaveide tuinen pleit ik er voor om de basis van elke tuin-beplanting-onder uw aandacht te brengen. In schitterende combinatie`s of solitair zijn ze een lust voor het oog en trekken dieren- en insectenleven aan. Dit kan het begin zijn van een levenslange ontdekkingsreis naar de onbegrensde mogelijkheden van planten in uw tuin.

"Er is een verbond tussen de mens en de aarde. Het symbool van dat verbond is de tuin. Een tuin is zowel de vrucht van het beschavende werk van de mens zelf, als een gratis gift van moeder aarde. De arbeid van de mens heeft gezaaid, geplant en begoten, maar de de vrucht komt door de kracht van moeder aarde. Iedere tuinman heeft eelt op zijn handen van het werken. maar hij heeft ook diep respect voor de grond waarop hij teelt. Elke tuin is een stukje overgebleven paradijs van Eden. En de mens is Gods tuinman". Bron: De mens in zijn tuin van Kardinaal Danneels.

 

Een kijkje in de tuin van Joost Hut